TEATER X

MELLAN HIMMEL OCH JORD (2021 Edition)

Den 1 oktober är det nypremiär av MELLAN HIMMEL OCH JORD. Denna föreställningssvit var planerad till våren 2020, men vi hann endast genomföra den första av fyra föreställningar innan pandemin slog till och samhället stängdes ner.

Nu är vi äntligen tillbaks och vi trycker på play där vi tryckte på paus för 1,5 år sen. Med en favorit i repris: Öppningsföreställningen SKIFTE – ett tema minst lika aktuellt nu som då…!

Vi bjuder in publikens egna berättelser ur verkligheten om stort och smått, sannolika och osannolika händelser om allt som berör och formar oss som människor. En berättelseväv i fyra avsnitt; SKIFTE, GLÄNTA, ELD och ÅTERBLICK.

Välkomna till denna höst 2021 tillsammans med oss. Vi har saknat er. ❤

Höstens föreställningar:

Del 1: Fre 1/10 kl 19.00 – SKIFTE (på Impro & Co*)
Del 2: Fre 29/10 kl 19.00 – GLÄNTA (OBS! Spelas på Klustret**)
Del 3: Fre 26/11 kl 19.00 – ELD (på Impro & Co*)
Del 4: Fre 10/12 kl 19.00 – ÅTERBLICK (på Impro & Co*)

*Improvisation & Co, Hagagatan 48, Stockholm
** Ekskäret Klustret, Birger Jarlsgatan 58, Stockholm
Välkommen på en eller flera föreställningar! Boka gärna biljett för att säkra din plats!

Praktiska detaljer:

– Speltid: cirka 1 h 45 min
– Pris: 200 kr (150 kr student & pensionär)
– Boka biljetter: https://www.teaterx.se/forestallningar 
Biljetter betalas i kassan vid ankomst till teatern. Ej uthämtade biljetter kan komma att släppas till väntande 5 min innan föreställningens start.
– Kassan öppnar kl 18.30, likaså bar och café, som även håller öppet en stund efteråt. OBS! Endast kontanter eller Swish!

Höstens olika teman:

Del 1: SKIFTE (1/10 kl 19.00)

Världen vänder, en dag i sänder… Det enda vi med säkerhet vet om livet är att det är i konstant förändring. Plötsligt händer något som får oss ur balans, ur vår lunk, som väcker upp oss ur dvalan. Livets skiften skapar dynamik som får oss att känna oss levande, det förutsägbart oförutsägbara. Vilka skiften har varit avgörande för dig i ditt liv? På vilket sätt befinner du dig i ett skifte just nu? Vill du vända blad eller kanske stanna en stund där du är? Hur förvaltar du livets lott och det arv du fått?
Välkommen till föreställningen SKIFTE!

Del 2: GLÄNTA (29/10 kl 19.00)

“Det finns i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse”, skriver Tomas Tranströmer. Att glänta, att försiktigt öppna och kika in. Kika in i ett rum som sällan öppnas. Vilka platser och situationer i ditt liv fungerar som portaler för det nya, det framväxande och det oförutsägbara? När gick du vilse och hittade hem? Hur ser gläntan i ditt liv ut? Var finns den och hur hittar du dit? Vad har öppnat sig för dig i ditt liv när du minst anat det?
Välkommen till föreställningen GLÄNTA!

Del 3: ELD (26/11 kl 19.00)

Det glöder, det pyr och ryker. En vindpust gör att det plötsligt börjar brinna. Elden värmer och skyddar, men kan också förstöra och förgöra. Elden är vår inre passion, kraften som vill skapa. Vad brinner du för? Vilka gnistor har haft betydelse i ditt liv? Vilka bränder har du tvingats släcka? Vad har fått brinna upp och sedan fått ge plats för något nytt att växa fram? Hur gör du för att hålla lågan vid liv, och hur gör du för att inte brinna upp?
Välkommen till föreställningen ELD!

Del 4: ÅTERBLICK (10/12 kl 19.00)

När vi blickar tillbaka ser vi ofta saker med större klarhet än när vi är mitt uppe i dem. I återblicken finns möjlighet till lärande och visdom, till glädje och nöjdhet, men också till ånger och skam. En återblick på livet kan hjälpa oss att välja riktning framåt. Vad ser du i backspegeln? Vad är du stolt över? Vad ångrar du? Hur drar du nytta av dina erfarenheter? Vilken lärdom har varit avgörande för dig? Vilka tillbakablickar ger eller tar energi för dig?
Välkommen till föreställningen ÅTERBLICK!

Om Teater X och playbackteater:

Teater X lyssnar till publikens berättelser och gestaltar dem på scenen genom improviserad teater. Alla slags berättelser ur verkligheten ryms i playbackteater, och den röda tråden är livet och hur det är att vara människa. Spelledaren är länken mellan publik och ensemble och lotsar berättelserna genom playbackteaterns former. I händerna på aktörer och musiker får berättelserna liv.

Några publikröster:

– “Det var som att det jag fick se gick rakt in i hjärtat. Improvisationen var helt fantastisk!”
– “Att se den lyhördheten ni har i ert team var inspirerande och berörande.”
– “Vilken kväll det blev! Man blir tårögd, man skrattar, man känner igen sig. Känslorna svallar över helt enkelt. Jag hoppas att många får chansen att uppleva Teater X!”

Varmt välkomna!

/Teater X

www.TeaterX.se
www.facebook.com/TeaterX.Playback
www.instagram.com/TeaterX

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]