PERSONAL

Välkommen till Improvisation & Co, en fri teatergrupp med en egen scen på Hagagatan 48 i Vasastan, Stockholm. På teatern ges föreställningar, workshops, kurser samt gästspel.

Gruppen utgörs av skickliga och lekfulla improvisatörer samt musiker, med gedigen erfarenhet av både underhållning och pedagogik. Sedan starten 1996 arbetar Improvisation & Co framgångsrikt med att utbilda och fortbilda företag inom områden som kommunikation, ledarskap, kreativitet, jämställdhet och mångfald. Sedan 2009 arbetar Improvisation & Co också med att teckenspråkstolka utvalda föreställningar – en del av den konstnärliga visionen om att göra teater tillgänglig för alla. Dessutom ges varje termin minst en föreställning på engelska.

Under sommaren 2008 introducerade Improvisation & Co improvisationsteater i irakiska Kurdistan tillsammans med Svenska Institutet. I september 2009 åkte teatern till Hawaii för att inviga den amerikanska improfestivalen Improvaganza! I april 2011 åkte teatern till Chicago Improv Festival efter att ha blivit utnämnda till en av världens bästa improvisationsteatrar.