KONSERT – Dubbel skivrelease

FLAMENCOGITARR OCH FOLKFLÖJT

Jonathan Bondesson, flamencogitarrist och Kim Persson, folkflöjtist har båda nyligen avlagt varsin masterexamen från Kungl. Musikhögskolan. Båda är först att ta denna examen på sina respektive områden. Detta firar de med att ge ut varsin platta, och bjuda in till en gemensam skivrelease.

En kväll med smattrande flamencoackord och galande folkflöjter utlovas!

Kim Persson har uppmärksammats för sin fängslande föreställning ”Mästaren och Kim” där han både som skådespelare och musiker slagit ett slag för det underskattade instrumentet – blockflöjt. Han spelar en mängd olika flöjter och är den första och enda som tagit kandidat- samt masterexamen i svensk folkmusik på blockflöjt. Han har under våren 2018 komponerat musik och framfört den live i teaterföreställning ”Jag kommer härifrån” (Anders Duus) i regi av Scenkonst Sörmland.

Jonathan Bondesson tillhör den nya generationen nordiska flamencogitarrister. Han har spelat ihop med erkända flamencodansare och landets främsta sångare som t.ex. Ricardo Rubio, Josefine Chiacchiero, Eva Milich, Marianne Holmboe, Giraldo Åkerberg och Ellen Pontara. Nu studerar han på masternivå på Kungl. Musikhögskolan efter intensiva gitarrstudier i Sevilla på Spaniens erkända flamencoskola Cristina Heeren’s Foundation under 2 år.

2 november kl 19:00

Biljett: 100 kr